Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

V Žiline štartuje projekt Nové Vlčince, prinesie 72 bytov

15.08.2018 | Tomáš Vašuta

Diskusia (6 reakcií) Pravidlá diskusie

15.08.2018 | Aprilovy

Na vizualizácii vidím zateplený panelák z osemdesiatych rokov.

15.08.2018 | Pavol Čižmárik

Možno nejaký architekt len prišiel na to, že v mnohých prípadoch architekti v 80.rokoch neboli blbi a vymysleli riesenie, ktore je po desaťročiach funkčné; a teraz sa k nemu vrátil, s nejakými obmenami v detailoch.

Po tom, ako za poslednych 10 rokov vyrastlo X stavieb futurosecesistickeho typu, kde sa dnes kazdy chyta za hlavu, ze co snupal ten, co to kreslil.

20.08.2018 | Aprilovy

je funkčné, to nepopieram, ale takéto solitérne stavby nikdy nespravia zo sídliska mesto. Vyjdeš pred dom a môžeš sa ísť buď prejsť po sídlisku, alebo venčiť psa. To je tak všetko.
Napríklad také elektrárne, ktoré vytvoria pekný mestský blok, sa mi pozdávajú oveľa viac.

16.08.2018 | salamunovi bratia

Nie uplne - panelaky splnaju svetlotechnicke a hygienicke normy, tu museli prepojit kuchynu s obyvackou aby sa tam dostali, mozno aj kvoli suboptimalnym dispozíciam. Inak tento koncept prepojenia je dobry priklad ako dokazali developeri presvedcit klientov, ze nedostatok je vlastne prednost.
Ale aby som iba nekritizoval - urcite si to najde svojich kupcov, prostredie je pekne a mozno aj tie dispozicie (nevidel som- miesto jednej vizualizácie radsej mohli hodit jeden podorys)) mozu byt nakoniec efektivne, exterier sice neohúri, ani neurazí, a ak su dobre podmienky na parkovanie, kvalita stavebných prác a hlavne susedia, prečo nie. Dom je len jeden z prvkov štastného domova.

16.08.2018 | ivansk

čo je zlé na obývačko-kuchyni? argument, že pri varení sa v kuchyni zavriem a nie je v byte pach z jedla mne nikdy nevyšiel, pachy z varenia sú aj tak vždy rozlezené po celom byte.

16.08.2018 | salamunovi bratia

Samozrejme, každý to môže vnímať inak aj podľa toho či kuchyňu využíva na varenie alebo len ohrievanie polotovarov. Ale okrem pachov (v mojom prípade mám skusenosť, že zatvorené dvere v kombinacii s digestrom s vonkajsim odtahom funguju) ide napr. aj o vlhkosť, ktorá vzniká pri varení, hluk (mixovanie, šlahanie, snaženie, umývačka...), estetika spracovania odpadu napr. pri spracovaní diviny či rýb, udržiavanie poriadku - predstava neumytých hrnocov v "kuchynoobývačke" napr. pri večernej návšteve mi nepríde akceptovateľná, ako kuchár nechcem, aby mi stravníci pozerali pod ruky (ich má zaujímať čo je na tanieri a nie na sporáku) a komplikovali svojou prítomnosťou pohyb. A last but not least - ked chces mat kuchynoobývačku, si nútený do obstarania kuchyne korešpondujúcej s obývačkou, čo obmedzuje praktičnosť na úkor estetiky. Abstrahujem od temy socialneho statusu , lebo trendu obyvackokuchyni (známej zo slovenských dreveníc 18-19 storočia) podlahli mnohí ludia, pri ktorých to nebolo vyjadrenie ich finančného deficitu ale slobodnej voľby.
Ale ako hovorím - proti gustu, žiaden dišputát.

Argument o tom, že byť prepojený s rodinou neakceptujem - keď varím tak varím, keď sa zabávam a socializujem, tak sa socializujem.